Meny
3 maj, 2019

Prospekteringsarbete på Castriz-målet i Corcel-projektet i god fas

Orezone AB (publ) (”Orezone” eller Bolaget”) har sedan februari 2019 genomfört geofysiskt arbete för att validera den gamla tillgängliga geokemidatan från E.N. ADARO på Castriz-målet (både på Carmen Fraction 2a och I.P. Salguieras licensen) med ett team av tre geologer, en gruvingenjör samt annan erforderlig personal.

Arbetet hittils har inkluderat:

-          Geofysiskt arbete – detaljerad kartläggning av marken, inklusive över 500 jordprover som analyseras kontinuerligt.

-          Röjande av området för att kunna göra kostnadseffektiva geokemiska undersökningar.

De analyser som hittills erhållits från markproven indikerat lovande resultat för målmetallerna kobolt, nickel, koppar och vanadium – d.v.s. proven är i enlighet med de gamla resultaten. Bolaget räknar med att totalt samla 1 800 jordprover.

Bolaget avser starta geokemiska undersökningar under de kommande veckorna, så snart värderförhållanderna tillåter detta, och förväntar slutföra dessa inom två månader.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Roberto Garcia Martinez, VD

E-post: roberto.g@orezone.se

Kort om Orezone

Orezone AB (publ) är ett svenskt prospekteringsbolag som bedriver målinriktad mineralutforskning i Europa. Bolagets affärsmodell är att förvärva projekt och tillgångar, att prospektera och utforska på dessa samt att utveckla förekomsterna till ekonomiskt lönsamma gruvor. Orezone fokuserar på prospektering och utveckling av fyndigheter av råvaror som används i batterier och elbilar. Augment Partners AB, tel. +46 8 505 651 72, info@augment.se är Orezones Mentor.

Håll dig uppdaterad!
Spännande tider väntar.

Prenumerera på nyhetsbrevet och bli först att få våra senaste nyheter och trendspaningar.

Var vänlig fyll i din e-post.