bar_chart
Meny
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk

Ledning

Eurobattery Minerals är ett svensk gruvföretag med huvudkontor i Stockholm. Bolaget har flera pågående gruvprojekt med team på plats i Finland, Spanien och Sverige. Nedan presenteras Eurobattery Minerals ledning som dagligen arbetar med att förse Europa med hållbara och fullt spårbara batterimineraler.

Core team

Roberto García Martínez

VD OCH STYRELSELEDAMOT

Roberto García Martínez är sedan våren 2019 Eurobattery Minerals VD och sitter även med i bolagets styrelse. Han har över 25 års erfarenhet på internationell nivå inom gruvindustrin.

Core team

Mattias Modén

Redovisningscontroller

Mattias Modén har arbetat som konsult med redovisningsansvar i Eurobattery Minerals (tidigare Orezone) sedan 2016. Mattias är civilekonom med 20 års erfarenhet och en examen inom redovisning och beskattning.

Corcel

Fernando Garro Novillo

PROJEKTLEDARE

Sedan 2014 är Fernando Garro Novillo VD för Zifra Ingeniería SL, som samordnar Eurobattery Minerals verksamhet i Corcel. Fernando har mer än 16 års erfarenhet som gruvingenjör och är medlem i spanska Official College of Mining Engineers.

Corcel

Jonás Camblor Fernández

ARBETSLEDARE GEOLOGISK FORSKNING

Jonás Camblor Fernández är gruvingenjör med mer än 16 års erfarenhet av branschen. Han har deltagit i prospektering, forskning och utveckling av flera gruvor. I Corcel leder han det geologiska forskningsarbetet.

Corcel

Jacobo Vázquez García

ARBETSLEDARE LOGISTIKARBETEN

Jacobo Vázquez García är gruvingenjör med 18 års erfarenhet av utveckling av olika gruvprojekt. Sedan 2015 ger han även teknisk assistans vid utveckling av borrkampanjer och förberedelse av genomförbarhetsstudier, vilket är hans roll i Corcel.

Hautalampi

Markus Ekberg

VD OCH DELÄGARE FINNCOBALT OY

Markus Ekberg har över 35 års internationell erfarenhet av design och projektledning av främst underjordiska gruvor, som exempelvis Hautalampi kobolt-nickel-koppar gruvprojekt i östra Finland. Markus är verkställande direktör för FinnCobalt Oy, som Eurobattery Minerals har möjlighet att förvärva till 100%.

Hautalampi

Hannu Makkonen

CHEF FÖR GEOLOGISK FORSKNING

Hannu Makkonen är geolog och senior expert med 40 års erfarenhet av mineralutvinning i Finland. Hans specialitet är nickel-koppar-kobolt (PGE) avsättningar, vilket han disputerade i 1996. Hannu har tillbringat större delen av sin karriär i Geologiska forskningscentralen i Finland och har mer än 40 prospekteringsrelaterade vetenskapliga publikationer i internationella och inhemska tidskrifter.

Hautalampi

Kalle Penttilä

PROJEKTSGEOLOG

Kalle Penttilä har nio års erfarenhet som geolog inom gruvföretag och strukturgeologarbete. Sedan 2016 har Kalle arbetat som projektgeolog i Hautalampi-projektet. Han har en kandidatexamen i geologi från Helsingfors universitet.

Nyemissionen inleds den 7 december, mer detaljer finns här

arrow_forward

Håll dig uppdaterad!
Spännande tider väntar.

Prenumerera på nyhetsbrevet och bli först att få våra senaste nyheter och trendspaningar.

Var vänlig fyll i din e-post.