bar_chart
Meny
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk

Vision & strategi

Eurobattery Minerals är ett gruvföretag som fokuserar på prospektering och utvinning av mineralerna nickel, kobolt och koppar för den växande elfordonsmarknaden i Europa. Företaget har pågående projekt i Finland, Spanien och Sverige.

Vår vision

Med visionen att hjälpa Europa att bli självförsörjande på etiskt utvunna och fullt spårbara batterimineraler för elbilsbranschen utgör Eurobattery Minerals grunden i batteriproduktionens värdekedja.

Vår strategi

Gruvföretaget prospekterar och utvecklar flera nickel-, kobolt- och kopparprojekt i Europa med målet att förse den växande elbilsbranschen med spårbara mineraler.

Eurobattery Minerals fokuserar på att identifiera prospekt och mineraliseringstyper som har förutsättningar att bli kommersiellt gångbara i Europa. Det vill säga större förekomster som kan drivas med lönsamhet och med rationella och mekaniserade metoder.

Utöver detta kommer företaget att driva sina projekt med fokus på hållbarhet. Specifikt handlar det om att bryta mineralerna på ett etiskt sätt, och ha full spårbarhet under hela processen. Bolagets hållbarhetsstrategi är att samarbete mellan existerande och nya initiativ inom olika delar i elbilsbatteriets värdekedja; statliga likväl som privata.

”We strive to create a greener world by producing ethical and fully traceable minerals critical for a sustainable future”

Roberto Martínez García, VD Eurobattery Minerals

Marknaden

Med Europas många stora biltillverkares fokus på hållbarhet och elektrifiering, i kombination med regionens mål att bli klimatneutrala 2050, så har EU-kommissionen satt upp ett mål att regionen ska bli en global ledare inom hållbar batteritillverkning. En mycket viktig del i detta är att skapa förutsättningar för att bryta batterimineraler inom regionen, och att göra det på ett hållbart sätt med fokus på ansvarsfull gruvdrift och spårbarhet.

EU-kommissionen har konstaterat att förutsättningarna för ökad brytning i Europa är väldigt goda. Många forskare pekar även på att batterimineraler som behövs för den europeiska batterimarknaden finns tillgängliga i flera Europeiska länder inklusive Finland, Sverige och Spanien.

Kombinationen av den elektriska revolutionen inom bilbranschen, och EUs strategiska fokus på batterier och hållbarhet, är starka drivkrafter för Eurobattery Minerals affär att bryta batterimineraler som koppar, kobolt ock nickel i Europa.

Läs mer om elektriska revolutionen.

Börsnoterat bolag

Eurobattery Minerals är ett parallellnoterat företag i Sverige och Tyskland. Aktien handlas på NGM Nordic SME (BAT) och Börse Stuttgart (EBM).

Nyemissionen inleds den 7 december, mer detaljer finns här

arrow_forward

Håll dig uppdaterad!
Spännande tider väntar.

Prenumerera på nyhetsbrevet och bli först att få våra senaste nyheter och trendspaningar.

Var vänlig fyll i din e-post.