bar_chart
Meny
language Svenska keyboard_arrow_down
Byt språk

Ansvarsfull gruvdrift

Europeisk gruvdrift är lika med ansvarsfull

Ansvarsfull och hållbar gruvdrift är inte bara grunden för Eurobattery Minerals hela affärsmodell, utan är också en viktig del för all gruvprospektering och gruvdrift i Europa. De strikta regleringarna kring gruvverksamhet i Europa tillsammans med våra arbetsmiljölagar bidrar till att det sammantaget är gynnsamt både för klimatet och människorna att bedriva gruvverksamhet i den här delen av världen. Dessutom pågår en rad olika samverkansprojekt i Europa med målet att ytterligare reducera branschens klimatpåverkan i linje med FN:s globala mål.

Hållbarhet för Eurobattery Minerals innebär att se till alla begreppets aspekter såsom de miljömässiga, sociala och ekonomiska. Konkret handlar det om att bedriva en verksamhet som visar både miljöhänsyn och ett socialt ansvar för såväl anställda som för de som lever och verkar i närheten av en gruvverksamhet.

”Gruvindustrin är en viktig aktör för att möjliggöra ett fossilfritt samhälle och branschen jobbar ständigt med att förbättra sina processer för ett minskat klimatavtryck. Eurobattery Minerals vill aktivt bidra till denna utveckling”

Roberto Martínez García, VD Eurobattery Minerals

Gruvdrift i teknisk framkant

Teknikutvecklingen inom gruvnäringen bryter ständigt ny mark där mycket av fokus ligger på att hitta ännu mer klimateffektiva processer i hela projektfasen och med modern teknologi kan manuella och energikrävande processer ersättas med digitala. Laserskanning är ett sådant exempel där laserstrålar kan mäta och identifiera fyndighetens position.

Samverkan mellan branschen och akademi är en framgångsfaktor för att utvecklingen ska drivas framåt. På Eurobattery Minerals stödjer vi den typen av samarbeten.

Klimatsamverkan på global nivå

Eurobattery Minerals bidrar aktivt till branschens utvecklingsarbete inom hållbarhet genom att delta i de olika initiativ som finns kring hållbar utveckling och innovation, både globalt och i Europa. Läs gärna mer om våra partnerskap här.

Håll dig uppdaterad!
Spännande tider väntar.

Prenumerera på nyhetsbrevet och bli först att få våra senaste nyheter och trendspaningar.

Var vänlig fyll i din e-post.