spain

Corcel Projektet

Corcel-projektet är företagets flaggskeppsprojekt som riktar sig mot nickel-koppar-kobolt (Ni-Cu-Co) sulfidmineralisering.

Mineraler

Nickel, koppar och kobolt

Projektet ligger i Galiciens gruvvänliga jurisdiktion, nordvästra Spanien, nära staden La Coruña. Bergstypen vid Corcel är ultramafiska och mafiska skiktad påträngande bergarter som är kända för att vara värd för Ni-Cu-Co-malmpresentationer på andra håll i världen.

Historiska prospekteringsaktiviteter på 1980-talet, som innefattade geofysik, mark- och stenprovtagning, grävning och borrning, bekräftade ett omfattande område av bergsperspektiv för Ni-Cu-Co mineralisering. Baserat på dessa resultat har Eurobattery Minerals identifierat både högkvalitativa massiva sulfidmål, eventuellt lämpliga för selektiv underjordisk gruvdrift, förutom stora tonnagemål som är potentiellt mottagliga för masstonnageutvinning.

Bolagets huvudmål hos Corcel är Castriz-prospektet, som identifierades på 1980-talet som det område med högsta prospektivitet. Den historiska markprovtagningen och grävningen identifierade ett stort område av mineralisering. Dessa anomalier testades delvis och bekräftade närvaron av spridda och massiva sulfider. Kritiskt består nickel- och kopparmineraliseringen av respektive sulfidmineraler pentlandit och chalkopyrit. Dessa mineraler är mycket eftertraktade för att producera intermediära produkter som används vid EV-batteriproduktion.

Eurobattery Minerals AB utvärderar för närvarande Castriz-projektet på närmare detaljer, med omfattande geokemiska och geofysiska undersökningar. Bolaget kommer att använda denna information för att definiera borrmål som kommer att testas under tredje kvartalet 2019.

Håll dig uppdaterad!
Spännande tider väntar.

Prenumerera på nyhetsbrevet och bli först att få våra senaste nyheter och trendspaningar.

Var vänlig fyll i din e-post.